Taavi Aas ⟩ Reformierakonna maksuplaan teeb rikkad rikkamaks ja vaesed vaesemaks (34)

Taavi Aas
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Taavi Aas, riigikogu liige (Keskerakond)
Taavi Aas, riigikogu liige (Keskerakond) Foto: Konstantin Sednev

Rõõm näha, et valimiskampaania stardipakul on Reformierakond ausalt oma juurte juurde naasnud – igaüks, kel rahakott õhem kui väiksel kildkonnal jõukatel, vaadaku ise, kuidas hakkama saab. Oravapartei plaan kaotada astmeline tulumaks tähendab paraku just seda, kirjutab riigikogu liige Taavi Aas (Keskerakond).

Riigis, kus inflatsioon ületab 22 protsenti, ei tähenda Reformierakonna kavandatav nn maksuküüru kaotamine ehk astmelise tulumaksu hävitamine mitte «keskklassi kaitsmist», nagu oravad ise on välja hõiganud, vaid kahjuks ainult ebavõrdsuse süvendamist ühiskonnas.

Reformierakonnalt tuleb nõrgemate heaks raha alati küünte ja hammastega välja kangutada. Just nemad pidurdasid eelmises valitsuses järjekindlalt peretoetuste tõstmist ja seisavad nüüd vastu erakorralisele pensionitõusule mahus, mis Eesti inimesi ka päriselt aitaks. Oma valimisplatvormis tahavad oravad küüned sisse lüüa tulumaksusüsteemile, et teha sellest hästi sihitud toetusmeetme ühiskonna kõige jõukamale kihile. Kõrgenenud energiahindade juures tahavad mõisad ja basseinid kütmist, võib plaani sisu kujundlikult kokku võtta.

Kommentaarid (34)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles