POOLA AJAKIRJANIK POSTIMEHELE ⟩ Ootame kõigepealt ära uurimise tulemused

Kazimierz Popławski
, ajakirjanik, Varssavi
Copy
Sellel sotsiaalmeediast saadud pildil on näha kauguses tõusev suits, mille on põhjustanud kaks raketiplahvatust Poolas Ukraina piiri lähedal Nowosiolkis 15. novembril 2022.
Sellel sotsiaalmeediast saadud pildil on näha kauguses tõusev suits, mille on põhjustanud kaks raketiplahvatust Poolas Ukraina piiri lähedal Nowosiolkis 15. novembril 2022. Foto: STOWARZYSZENIE MOJE NOWOSIOLKI

Tegu oli kahtlemata traagilise, kuid ilmselt siiski õnnetusjuhtumiga, kinnitab Przegląd Bałtycki peatoimetaja Kazimierz Popławski.

Valla pääsenud vastukäiv infolaviin – et eile Poolat tabanud kahe raketiraksatuse näol võis tegemist olla nii Ukraina poole õnnetuse või tahtliku Vene poole rünnakuga – oli masskommentaatorite tormijooksu tulem. Arvamused põhinesid kuulujuttudel, oletustel ja ebapiisaval infol.

Poola president Andrzej Duda ja valitsuse sõnul oli tegemist ilmselt S-300 kaitseraketiga, mille tulistas välja Ukraina õhukaitse, plahvatuse kutsus esile raketti jäänud kütus. Nagu meie peaminister Mateusz Morawiecki oma tänases avalduses sõnas, ei käivita Poola NATO artikkel 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles