RAKETT NATO PIHTA ⟩ Olukord Poolas ehk ainult halvad valikud kogu NATO jaoks (10)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Sellel sotsiaalmeediast saadud pildil on näha kauguses tõusev suits, mille on põhjustanud kaks raketiplahvatust Poolas Ukraina piiri lähedal Nowosiolkis 15. novembril 2022.
Sellel sotsiaalmeediast saadud pildil on näha kauguses tõusev suits, mille on põhjustanud kaks raketiplahvatust Poolas Ukraina piiri lähedal Nowosiolkis 15. novembril 2022. Foto: STOWARZYSZENIE MOJE NOWOSIOLKI

15. novembril tabas kaks Venemaa väljatulistatud raketti Poola territooriumi. Praeguste andmete kohaselt tabasid raketid piiriäärse talu viljakuivatit, mille tulemusena hukkus kaks inimest. Olenemata sellest, kas tegu oli sihiliku või juhusliku tabamusega, seisavad Varssavi ja NATO ees ainult halvad valikud.

Loodetavasti on praeguseks peaministri juhitav julgeolekukomisjon juba kogunenud. See, kuidas reageerime meie ja liitlased ei ole oluline, mitte ajakirjandusele, vaid meie julgeoleku potentsiaalsetele ohustajatele. 

Ameerika presidendid on korduvalt avalikult sõnastanud, et kaitstakse igat tolli NATO territooriumist. Eestiski on kõlanud sõnad, et «artikkel 5 on kristallselge – NATO kaitseb oma liikmesriike». See juhtum on lakmuspaberiks, mida tähendab tegelikult iga tolli kaitsmine.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles