AIVO OBLIKAS ⟩ Kolm põhjust, miks koerad ründavad (10)

, õppejõud, koerte koolitaja
Copy
Kuri koer. Foto on illustratiivne.
Kuri koer. Foto on illustratiivne. Foto: FRED DUFOUR/AFP

Võrreldes varasemate aegadega on tänase ühiskonna oskused koertega toime tulla oluliselt kehvemad, tõdeb koerte koolitaja Aivo Oblikas.

Kuivõrd koer on aga inimesest täiesti erinev liik, siis koeraga tuleb suhelda koerte keeles. Teda ei saa võtta nagu last või teist inimest. Koerte keel tähendab seda, et koertele tuleb anda ka tagasisidet, et meile mõned asjad ei meeldi. Kui enamusele koertest sobib tagasiside ka pelgalt ei ütlemisest, siis on ridamisi koeri, kes on suuremad, jäärapäisemad ja domineerivamad ning nendeni peab ka see „EI“ sõnum kuidagi jõudma.

Mõned ajad tagasi liikus internetis üks video, kus inimene kõndis suuremapoolse koeraga tänaval, see koer tõmbas äkiliselt agressiivselt aia suunas. Selle peale koeraomanik tõmbas teda teravalt rihmast. See video riputati internetti ja see inimene näriti seal grupis tükkideks. Lugesin kommentaare, kuidas öeldi, et see inimene tuleks vangi panna, see inimene tuleks vaeseomaks peksta, sellele inimeselt tuleks võtta ära igasugune koerapidamise õigus. Lugesin seda kõike ja vangutasin mõttes pead.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles