Hain Rebas Putin ikkagi võib tuumasõjaks valmistuda (20)

Hain Rebas
, ajaloolane
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: GRIGORY SYSOYEV

Küllap on sel ammu ärakaranud KGB liikmel Sergei Žirnovil osaliselt õigus, kui ta hoiatab oma uues raamatus («L'Engrenage», 2022) ning prantsuse ja rootsi meedias (SvD 3/11) oma endise ülema Putini hiljutiste Hiroshima ja Nagasaki ähvarduste eest, kirjutab ajaloolane ja kaitseminister (1992-1993) Hain Rebas.

Žirnov väidab, et kuna Putini strateegilises tagataskus enam midagi muud polegi, valmistavat ta just nende pommiähvardustega järk-järgult pinda tulevaste tuumalaengute kasutamiseks. See tähendab, et plahvatuslik moment ikkagi läheneb. Kindel on vaid see, et mõne kgbiidi arvamused, kasvõi prantsuse meedias, on Putini kõrvus kui kärbsepirin. Need ei muuda midagi, ei lükka asja ei ühele ega teisele poole. Järelikult ei tea me ikka, milline plaan Putinil tegelikult on või ei ole.

See jutt tuletab meelde, kuidas üha meeleheitlikum Hitler hooples Teise maailmasõja lõpus ikka ja jälle V-2 imerelva, die Wunderwaffe valmissaamise ja kasutuselevõtmisega. Nagu teame, see ei toiminud. Seevastu teame, kuidas lõpetas Hitler.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles