ANALÜÜS ⟩ Venemaa läänerinne kukkus kokku. Mis saab edasi? (3)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Teismeline sõitmas liikuriga purustatud Venemaa tanki juures, mis võtab kokku mõlema riigi tuleviku väljavaated. (Foto SERGEI CHUZAVKOV / AFP)
Teismeline sõitmas liikuriga purustatud Venemaa tanki juures, mis võtab kokku mõlema riigi tuleviku väljavaated. (Foto SERGEI CHUZAVKOV / AFP) Foto: Sergei Chuzavkov

Kohe tuleb selgeks teha, et Venemaa taganes Hersonist. Nad ei manööverdanud, ei grupeerunud ümber, ei tõmmanud oma vägesid välja, ega polnud see ka hea tahte märk. Ometigi ei ole linnaga seonduv võitlus sugugi lõppenud, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Septembri lõpus teatas Venemaa Hersoni oblasti annekteerimisest, kuigi ta isegi ei kontrollinud kogu oblastit ning juba siis oli Dnepri läänekaldal asuv väegrupp väga suure surve all. Kremli kõneisik Dmitri Peskov teatas juba järgmisel päeval sisuliselt, et Moskva ei tea tegelikult, kus tema uued piirid jooksevad. Väga tugev paralleel oli ka Putini välja kuulutatud punaste joontega, mis pidi tõmmatama «sinna, kuhu vaja». Mõlemal juhul oli tegelikult põhjuseks imperialistlikkus ahnuses, sest «liiga vähe ei tahaks varastada, äkki saab veel».

Soniv Kadõrov

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles