Jüri Kotšinev Putin on kagebiit, mitte sõjaväelane (3)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Jüri Kotšinev
Jüri Kotšinev Foto: Erakogu

Vladimir Putin, Venemaa agressiivne juht, pole meie õnneks mitte elukutseline sõjaväelane, vaid endine KGB (Riiklik Julgeolekukomitee) kaadriteenistuja. «Meie» all pean silmas demokraatlikku maailma, mis tänu Putini elukutsevalikule kergemalt hingata võib. See, et tegemist on salateenistuse agendiga, mitte klassikalise militaarhariduse saanud tegelasega, on päästnud maailma hävitavast tuumasõjast, kirjutab sõjaajaloolane Jüri Kotšinev.

Vladimir Putin on sündinud 7. oktoobril 1952. aastal Leningradis. Ta lõpetas Leningradi Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna ja asus 1977. aastal KGB teenistusse. Esialgu teenis ta KGB Leningradi linna ja oblasti peavalitsuses, aastatel 1985–1990 aga Nõukogude Liidu välisluure residendina Saksa Demokraatlikus Vabariigis.

Pärast Nõukogude Liidu lagunemist, 21. augustil 1991, lahkus Putin julgeolekuteenistusest ja töötas Peterburi esimese nõukogudejärgse ajastu linnapea Anatoli Sobtšaki (1937–2000) alluvuses. Kui Sobtšak 1996. aastal kohalikel valimistel kaotas ega saanud uuesti Peterburi linnapeaks, pakkus valimised võitnud Vladimir Jakovlev Putinile kohta, kuid Putin loobus, öeldes, et «ei jäta omasid maha».

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles