Aleksei Jašin Tsentristide viimane mäng venekeelse valija hirmudel

Aleksei Jašin
, Eesti 200 juhatuse liige, endine õpetaja
Copy
Keelekümbluse klassi vilistlane, õpetaja ja Eesti 200 juhatuse liige Aleksei Jašin
Keelekümbluse klassi vilistlane, õpetaja ja Eesti 200 juhatuse liige Aleksei Jašin Foto: Erakogu

Riigikogus läbis esimese lugemise eestikeelsele haridusele ülemineku seadus. Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas vaid 18 saadikut, kellest 16 on Keskerakonna fraktsioonist ning kaks fraktsiooni mittekuuluvat saadikut. Pärast istungit hakkasid tsentristid külvama hirmu ja paanikat, kirjutab Eesti 200 juhatuse liige, haridusekspert ja endine õpetaja Aleksei Jašin.

Kõikides intervjuudes ja arvamuslugudes korduvad täpselt samad sõnumid: õpetajate puudus on katastroofiline, seatud eesmärke on võimatu saavutada nii lühikese aja jooksul ning venekeelsete koolide probleemi lahendus peitub eesti keele tundide arvu suurendamises.

Peale selle, et keskerakondlasi võib kiita laitmatult sünkroonsete jutupunktide kordamise eest iga võimaliku meediakanali kaudu, esitasid nad paar täiesti põhjendatud küsimust. Esiteks, miks pannakse kinni tõhus ning väga hästi toimiv keelekümblusprogramm ning kuidas plaanitakse luua muu emakeelega õpilastele eestikeelne info- ja kultuuriruum. Seni ei ole andnud haridus- ja teadusministeerium (HTM) neile küsimustele selget vastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles