Raul Eamets ja Pär Nuder Eesti-Rootsi koostöös peituvad suured võimalused

Copy
Rootsil on Eestis ajaloolised huvid ja suhted. Tartu ja Uppsala tähistamas koostöösuhete 30. aastapäeva. Selle tähistamiseks oli Tartu raekoja ette heisatud Rootsi lipp.
 
Rootsil on Eestis ajaloolised huvid ja suhted. Tartu ja Uppsala tähistamas koostöösuhete 30. aastapäeva. Selle tähistamiseks oli Tartu raekoja ette heisatud Rootsi lipp.  Foto: Sille Annuk/Postimees

Missugused võiksid olla Eest ja Rootsi suhted nii, et võidaksid mõlemad riigid, sellest kirjutavad vastava raporti koostajad Raul Eamets ja Pär Nuder.

Eesti välisministeerium algatas natuke vähem kui kaks aastat tagasi idee panna kokku Eesti Rootsi tuleviku raport. Analoogseid raporteid on varem kokku pandud Eesti-Soome tulevikuvaates. Ka seekordses raundis vaadati Eesti-Soome tulevikukoostööd ning lisaks algatati seekord ka Eesti-Läti tulevikukoostöö raport. Tänaseks on seega valmis saanud nii uus Eesti-Soome, Eesti-Rootsi kui ka Eesti-Läti tulevikuraport.

Allakirjutanud on Eesti Rootsi tulevikuraporti autorid ning käesoleva artikli eesmärk ongi tutvustada mõningaid selles raportis välja pakutud ideid ja ettepanekuid. Muidugi tekib küsimus, miks tegeletakse selliste teemadega olukorras, kus Ukrainas plahvatavad pommid ja meid on tabanud energiakriis? Raporti(te) algatamise ajal ei rääkinud muidugi keegi veel elektrihinnast ja ka Venemaa kallaletung Ukrainale tundus liiga utoopiline. Teisalt, meil ei ole pikemat vaadet koostöö kohta oma naabritega (v.a Soome võibolla).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles