Hannes Nagel Kelle asi on, kui ühed lapsed teisi peksavad? (13)

Hannes Nagel
, Tallinna Ülikooli nooremteadur
Copy
Hannes Nagel.
Hannes Nagel. Foto: Erakogu

Pärnus aset leidnud vägivallajuhtumid, kus 14- ja 15-aastased tüdrukud peksid endast nooremaid, hiljem levitasid veel videoid sellest sotsiaalmeedias, räägib meie ühiskonnast iseenesest üht-teist. See paneb mõtlema nii ühiskondlikule kui ka poliitilisele vastutusele, kirjutab isa ja Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi nooremteadur Hannes Nagel.

Juhtunu on avalikkust sügavalt šokeerinud, politsei- ja piirivalveamet on asjakohaselt sekkunud ning veebikonstaablid püüavad kõigest väest sotsiaalvõrgustikes ringlevaid peksuvideoid eemaldatud saada. Kummaline on aga, et sel teemal pole võtnud sõna sisuliselt ükski kõrgel kohal istuv poliitik ega ametnik, ometigi on laste toetamine üks kõigile erakondadele oluline teema.

Tõsi, noortevahelise kiusamise ja vägivallaga päädivate konfliktide ennetamine võiks kuuluda ja ehk kuulubki mitme ministeeriumi haldusalasse. Juhtunu teemal võiksid sõna võtta nii haridus- ja teadusministeeriumi, sise- kui ka justiitsministeeriumi, aga ka sotsiaalministeeriumi esindajad. Seda kummalisem on kogukondlik vaikimine.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles