VÕIM JA JULGEOLEK Meelis Oidsalu: Kellele tulevane politseijuht tänu võlgu jääb? (2)

Meelis Oidsalu
, Fookuse Võimu ja julgeoleku toimetaja
Copy
Koroonakriis tõi kaasa küll mõningase languse politsei usaldusväärsuses, ent politsei pidi kohanema ja kokku puutuma mitmete uudsete ülesannete ning olukordadega.
Koroonakriis tõi kaasa küll mõningase languse politsei usaldusväärsuses, ent politsei pidi kohanema ja kokku puutuma mitmete uudsete ülesannete ning olukordadega. Foto: Madis Veltman

Politseijuhi valimise pinged kipuvad ajas korduma ning võivad seega olla tingitud värbamiskorralduse ebamäärasusest. Konkurentsiolukord PPA peadirektori kandidaadi esitamisel, mis riigikantselei ja siseministeeriumi vahel on ilmnenud, pole normaalne, leiab Fookuse võimu ja julgeoleku toimetaja Meelis Oidsalu.

Politseijuhi valimise pinged kipuvad ajas korduma ning võivad seega olla tingitud värbamiskorralduse ebamäärasusest. Konkurentsiolukord PPA peadirektori kandidaadi esitamisel, mis riigikantselei ja siseministeeriumi vahel on ilmnenud, pole normaalne.

Eelmise nädala segadused politseijuhi valimise ümber pole sugugi esimesed. Ka eelmisel korral, kui uus politseijuht ametisse sai – 2013. aastal – ei saanud toonase siseministri esmane kandidaat ametisse nimetatud. Politseijuhiks kerkis siis Põhja prefekt Elmar Vaher.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles