Lauri Hussar ⟩ EKRE soovile pöörata meid tagasi itta tuleb otsustavalt vastu astuda (16)

Lauri Hussar
, Eesti 200 esimees
Copy
Vene sõdurid Moskvas punasel väljakul 29. septembril 2022 enne tseremooniat, kus Venemaa teatas Ukrainalt võetud alade annekteerimisest.

(Photo by Alexander NEMENOV/AFP) 
Vene sõdurid Moskvas punasel väljakul 29. septembril 2022 enne tseremooniat, kus Venemaa teatas Ukrainalt võetud alade annekteerimisest. (Photo by Alexander NEMENOV/AFP) Foto: ALEXANDER NEMENOV

Kuidas mõista Euroopas toimuva sõja taustal Mart Helme öeldud lauset, et EKRE ei ole ei Venemaa ega Ukraina poolt, küsib Eesti 200 esimees Lauri Hussar.

Seda saab mõista ainult ühtemoodi. EKRE on valinud selles sõjas Venemaa toetamise tee. Sõjas, mis meid nii lähedalt puudutab, sõjas millega on Venemaa püsti pannud ähvarduse enamuse oma lähinaabrite suhtes, sõjas mille eesmärk on kehtestada vahendeid valimata russki mir, sõjas millega tahetakse ajalugu tagasi pöörata, sõjas mille eesmärk on lõhkuda Euroopa senised koostöövõrgustikud, sõjas milles Venemaa paneb toime üha uusi inimsusevastaseid kuritegusid ei saa jätta poolt valimata.

Ka poole valimata jätmine on valik, mis teenib Venemaa huve ning jutt läbirääkimistest kõlab kui otsene jutupunkt Spasski kellatorni kõrvalt. Kremli jutupunktide levitamine ja koostöö Kremli käsilastega on olnud juba pikka aega EKRE agendaks. Eesti nõrgestamine ja sidumine pigem ida- kui läänemaailma väärtusruumiga on olnud nende teadlik valik. Siia ritta kuuluvad nende pidev võitlus Euroopa Liidu vastu, soov viia Eestis läbi nn Putini referendum ja kuni viimase ajani soov seista venekeelse kooli eest Eestis.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles