INIMENE JA LOODUS ⟩ Mihkel Kunnus: kui lootust ei ole, tuleb see endale teha (4)

Mihkel Kunnus
, Fookuse Inimese ja looduse toimetaja
Copy
Fookuse rubriigi Inimene ja loodus toimetaja Mihkel Kunnus. 
Fookuse rubriigi Inimene ja loodus toimetaja Mihkel Kunnus. Foto: Margus Ansu

Tulgu sünged ja kärpimisnõudlikud uudised metsasektorist või lausa kogu maailmast, ei tähenda see, et käed tuleb lootusetuses rüppe lasta, vaid just nimelt tegutseda, ent realistlikumal ootushorisondil, kirjutab Fookuse «Inimene ja loodus» toimetaja Mihkel Kunnus.

Alustan alatu konkurendi kiitmisega. Nimelt ERRis – alatu on tema konkurents erameediaga – ilmus hiljuti väga hea artikkel: «Indrek Tammekänd: tõstkem RMK uue juhi palka» (ERR 21.10.2022). Pealkiri on täiesti eksitav klikimagnet (Et tu, ERR?), aga artikkel ise pikk ja põhjalik kaaskiri sellele, mida autor ei jaksanud ära oodata. «Ootasin pikisilmi, millal meedias algab laiapõhjaline ühiskondlik arutelu riigimetsade majandamise üle, sest uued väljakutsed ja uus juhtkond pakub selleks küllaga põhjuseid. Jutt on ju veerandist Eestimaast, mis kuulub meile kõigile ja millega toimetamine puudutab meid kõiki. Arutelu asemel on senini peamiselt tulevast juhti arvustatud, selmet eelmiste juhtide toimetamisi vaagida ja nende vigademerest tulevikuks õpetust otsida.

Peatselt ameti maha panev juht Aigar Kallas on väitnud, et ta tegi RMKst rahamasina ja osad poliitikud on seda riigiasutust nimetanud kasulikuks lüpsilehmaks. Ja tõesti tundub: lüpsilehm on antud lihuniku kätte lihastamisele ja kiirest tulust rikastuvad mõned töösturid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles