INIMENE JA LOODUS ⟩ Edgar Karofeld: tõejärgsuse eest ei saa isegi sohu põgeneda (1)

Edgar Karofeld
, Tartu ülikooli rakendusökoloogia kaasprofessor
Copy
Edgar Karofeld FOTO: Kai Vellak
Edgar Karofeld FOTO: Kai Vellak Foto: Kai Vellak

RMK matkaradade infotahvlite teostus jätab tugevalt soovida ja sisaldab kohati lausa väärinfot, kirjutab avalikus vigadeparanduses TÜ rakendusökoloogia kaasprofessor, telmatoloog Edgar Karofeld.

Looduses liikumine ja matkaradade külastamine muutub meil üha populaarsemaks. Kui minevikus oleme näiteks soodest otsinud varjupaika võõrvägede eest, siis hiljuti olid rabade laudteed koroona eest pagejatest ülerahvastatud. Ka praegu võib nädalavahetusel Viru rabasse minekuks olla raske autole parkimiskohta leida. On igati tervitatav, kui leiame taas tee loodusesse ja sealt tuge ka rasketel aegadel.

Rabasid on nimetatud ka meie rahvusmaastikuks ning nendega tutvumiseks on rohkem kui seitsmekümnes soos ehitatud ligikaudu 90 km loodusradasid. Kuid kas seal jalutades vaadatakse vaid niisama ringi ja tehakse selfisid, või saadakse sealsetelt infostendidelt ka midagi uut ja huvitavat teada? Oskame ju märgata ikka vaid seda, mida ise juba natuke tunneme või millele meie tähelepanu juhitakse. Kuid sageli on näiteks soodes olevad stendid väga üldised ja ei tutvusta just sellele soole kõige iseloomulikumat ja erilisemat, vahel annavad nad aga raskesti mõistetavat või lausa väärinfot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles