Priit Pullerits ⟩ Telepilt haiseb salaleppe järele (28)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Nõukogude ajal vahetati televiisoril kanaleid käsitsi ja kanalinuppe oli sõltuvalt margist vaid kuus kuni kaheksa.
Nõukogude ajal vahetati televiisoril kanaleid käsitsi ja kanalinuppe oli sõltuvalt margist vaid kuus kuni kaheksa. Foto: Elmo Riig

See ei ole sugugi ükskõik, mis fotol või telekaadris taustale jääb. Kui Postimees avaldaks portreepildi, kus inimese selja taga paistab heas fookuses maal või muu kunstiteos, ei saa välistada, et autorikaitseühingult tuleb peagi arve – teose kasutamise ehk eksponeerimise eest, kirjutab ajakirjanik Priit Pullerits.

Kahjuks ei järgne mingit sanktsiooni, kui Eesti Rahvusringhääling laseb ekraanile valimisreklaami, nii nagu see juhtus nädal tagasi «Aktuaalse kaamera» avaloos, mis käsitles reformierakondlasest Keit Pentus-Rosimannuse lahkumist rahandusministri ametist ja Annely Akkermanni asumist tema asemele.

Kui uudislõigus sai sõna peaminister Kaja Kallas, seisis ta tervelt veerand minutit Reformierakonna värvides ja oravaga plakati kõrval, kust paistis ka valimiseelne loosung «Iga päevaga kaitstum...». Sellele järgnes lõik, kus Kallas ja Akkermann astusid kaamera ette, täpselt erakonna plakati kõrvale. Nüüd sai ära lugeda ka loosungi teise poole «... iga päevaga tugevam». Järgmiseks nägi Akkermanni andmas intervjuud Kallase üleelusuuruses plakati taustal, selle servas paistmas kiri «Kindlates kätes Eesti».

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles