Arne Merilai ⟩ Haridus ja kultuur ei pea olema vasakpoolne mugavusprojekt (5)

Arne Merilai
, kirjandusteadlane (Parempoolsed)
Copy
Kirjandusteadlane Arne Merilai.
Kirjandusteadlane Arne Merilai. Foto: Margus Ansu

Parem erakond ei oleks millestki parem, vaid õige kehv erakond, kui Eesti ei oleks talle esmane. Kui oskame iseendast lugu pidada, hindab meid kõrgelt ka maailm, kirjutab kirjandusteadlane Arne Merilai (Parempoolsed). 

Mina olen vaimuinimene. Eesti kirjanduse rahvusprofessor, teadlane ja õppejõud, teoste autor. Nii oma hingelt kui ka elukutselt olen ma universaalne vaim, kes arvab, et kõigil on õigust siin päikese all. Nii nagu kirjanikke või üliõpilasi on sulelisi ja karvaseid, peab õiglane ning aus õpetlane neid kõiki mõistma.

Kord nimetasin ma sellist hoiakut üld-sotsiaaldemokraatiaks, et nii hõlmata kogu poliitilist spektrit. Muidugi on minus võrdselt teiste võimalustega ka omajagu vasakpoolsust, nagu oli Jaan Tõnissonis või Konstantin Pätsiski, aga sots ma siiski ei ole. Samamoodi pean ma ennast ka naisõiguslaseks, või üldse nõrgemate ja vähemuste kaitsjaks, aga see ei tee minust veel radikaalfeministi. Hoolitsegem kõigi eest, kes tahavad Eestis elada ja kaasa aidata – meie omad. Aitamine on veres!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles