KESKPÄEVATUND Kas rahandusministri äritaust ja tegematajätmised on probleem? (5)

Kuku Raadio
Copy
Rahandusminister Annely Akkermanni ametivanne
Rahandusminister Annely Akkermanni ametivanne Foto: Jürgen Randma

Tänases «Keskpäevatunnis» arutlesid Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Ainar Ruussaar, kas uue rahandusministri Annely Akkermanni (RE) äritaust väärib majandusaasta aruannete tõttu tähelepanu või mitte. 

Ruussaar viitas saate algul ühiskonnas tõstatatud küsimusele, kas järgmise mõne kuu jooksul jagub Akkermannil üldse tegevust, kui riigieelarve on riigikogus: «Nad eksivad. Käimas on valimiskampaania ja kohti, kus raha puudu jääb, tuleb kampaania jooksul pigem juurde.»

Ruussaare sõnul on Akkermann esitamata jäetud majandusaasta aruandeid varem isegi tunnistanud, viidates tähtaja ületamisele.

Loe ka: «Uus rahandusmninister põgenes probleemsete firmade juhatusest»

«Ja tegusatel inimestel, nagu ikka, saadavad ka tedagi mõned vastuseta küsimused,» märkis Hõbemägi. «Isegi väikeettevõtjana ma ütlen, et majandusaasta aruanne pole mingi eriline kuritegu. Eriti suurtel ettevõtetel, kus on palju tegemist. Lõpuks need esitatakse ikka ära,» kommenteeris Hõbemägi, lisades, et nagu ta on mõistnud, kipub just pisematel tiksuvatel ettevõtetel sellega kehvemini minema. 

Pankurist Meeritsa hinnangu sõnul majandusaasta aruande esitamata jätmine pole ikka nii väike asi: «Ühest küljest on see ikkagi majanduskeskkonna läbipaistvuse küsimus. Kui me vaatame mingeid probleeme, siis sellega kaasneb ka aruande mitteesitamine. Üldisel tasandil – kui meil on selline reegel, siis ilmselt peaks seda ikkagi ka täitma,» selgitas Meerits. Tema sõnul pole tõepoolest tegemist kuriteoga, aga rahandusministri tausta ta õigustada ei tahaks. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles