Hannes Nagel ⟩ Putin elab läbi enesepettuse tõmblusi (8)

Hannes Nagel
, Kriisiuuringute Keskuse juht
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: GRIGORY SYSOYEV

Vihkamist sisaldanud V-2 ballistiline rakett plahvatas 8. septembril 1944 Lääne-Londonis Staveley Roadil, tappes kolm inimest ja vigastades veel 17. Nende hulgas oli ka 3-aastane Rosemary Clarke, kes suri võrevoodis. See on üks sõjaaegne tragöödia, mis vajunud ajaloo unustusse, sarnaselt nendega, mida me näeme tänapäeval Ukraina linnades, kirjutab Kriisiuuringute Keskuse juht Hannes Nagel. 

Nii valus kui see ka ei ole, kordub Ukrainas ajalugu. Terroritaktika kasutamine ja inimlike väärtuste puudumine Venemaal on dokumenteeritud ja demonstreeritud läbi ajaloo, olgu see siis oma elamute, linnade või elamurajoonide sihtimine, lastekodude, haiglate jne pommitamine. See on alati olnud puhas riigi rahastatud ja õigustatud terrorism, ei midagi muud.

Need, kes ikka veel ei suuda näha ilmselget sarnasust natsismi ja putinismi vahel, on lihtsalt naiivsed, pimedad või, mis veel hullem, ignorantsed. Natsi-Saksamaa ideoloogia ja Venemaal lokkava putinismi vahel on sügavad struktuurilised ja ühiskondlikud sarnasused.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles