Juhan Kivirähk Kuritegelik on Vene riik, mitte vene keel (62)

Juhan Kivirähk
, sotsioloog
Copy
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Madis Veltman

Vladimir Putini režiimi alustatud jõhker vallutussõda Ukrainas šokeeris kogu demokraatlikku maailma ning tõi kaasa negatiivse suhtumise kõigesse Venemaaga seotusse. Mõistetavalt tekib inimestes siiras tahtmine, et diktaator Putin, tema kaasosalised ja kõik need, kes seda sõda õigustavad, saaksid karmilt karistada. Paraku muutub see soov mõnel juhul vihaks vene keele ja kultuuri vastu, seades löögi alla ka Eestis elavad venelased, kirjutab sotsioloog Juhan Kivirähk.

Näiteks leiab ettevõtja Joakim Helenius, et koolis ei tohiks enam eesti lastele vene keelt õpetada. Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand nõuab, et riigiasutused kaotaksid venekeelsed veebilehed, Ahti Sammelselg soovib Vene Teatri likvideerimist. Õnneks ei ole veel kuulda olnud ettepanekut sulgeda rahvusringhäälingu venekeelsed tele- ja raadiokanalid.

Triin Teramäe (Postimees, 28.09) aga läheb veelgi kaugemale ja teeb ettepaneku hakata venelasi meelsuse alusel riigist välja saatma. Huvitav, kuidas ja kuhu?! Ja mida peale hakata venekeelsete Eesti kodanikega? Pealegi, kui juba hakata läbi viima massiivset meelsuskontrolli, kas siis ei peaks välja saatma neid eestlasi, kelle vaated Triin Teramäele ei meeldi? Mäletan, et pärast pronksiöö sündmusi soovisid mõned radikaalsed rahvuslased riigist välja saata ka sotsiaalteadlasi…

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles