Margot Eelsoo Õige, ajateenistus pikemaks! Ja sellest kuus kuud olgu mehed lapsega kodus (9)

Margot Eelsoo
, lastekaupade keskuse Babyshop juht
Copy
Ajateenistuse kõrval võiks iga mees olla kuus kuud kodus lapsepuhkusel, leiab Margot Eelsoo.
Ajateenistuse kõrval võiks iga mees olla kuus kuud kodus lapsepuhkusel, leiab Margot Eelsoo. Foto: Elmo Riig

Kaitseväe juhataja Martin Heremi värske ettepanek ajateenistust pikendada kõlab mõistlikult. Kui vaba Eesti kestmiseks vaja, siis on loomulik, et inimesed tulevad mugavustsoonist välja ja annavad oma panuse. Samal ajal kuuleme, kuidas aina rohkem naisi läbib ajateenistuse või naiskodukaitse kogub kiiresti uusi liikmeid. Meie kõigi vabaduse eest on oma eluga riskides võitluses tuhanded ukrainlannad. Mehed võiksid astuda sammu vastu ja võtta suurema rolli laste kasvatamisel. Kuus kuud iga lapsega kodus olemist teeks head nii mehele, perele kui ka ühiskonnale, kirjutab Margit Eelsoo.

Naised ja mehed on erinevad ning teatav sooline tööjaotus ühiskonnas on loomulik. Aga uus aeg nõuab sellegipoolest uut lähenemist. Jätkusuutliku vaba Eesti ühiskonna kaitsmine ei toimu ainult sõjalistel õppustel. Vabaks jääb selline Eesti, kus on võimalikult vähe lõhesid. Partneritevahelise mõistmise lõhesid, palgalõhesid või lõhkiläinud perekondi. Ning muidugi on Eesti kestmiseks vaja rohkem lapsi.

Nagu ajateenistuse populaarsus näitab, ei pea noored Eesti mehed paljuks, kui ühiskond paneb neile kodumaa tuleviku kindlustamiseks ülesandeid, mis võivad tunduda esmapilgul natuke hirmsadki. Kui isamaa vajab, on Eesti mehed valmis astuma tuttavast elust välja, võtma kanda senisest erineva rolli, õppima uusi oskusi ning taluma ka tüütust ja stressi. Sellise väljakutse kõrgusele tõusmine on ju lihtsalt mehelik.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles