Erkki Koort ⟩ Venemaa kättemaks Krimmi silla eest võib kiskuda sõtta Valgevene (8)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja Vene president Vladimir Putin aprillis 2023
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja Vene president Vladimir Putin aprillis 2023 Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Täna hommikul saime teada selle, mida me tegelikult teadsime täismahulise sõja esimestest päevadest peale – Venemaa armee on edukas seni, kuni kohtub Ukraina armeega, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Ukraina linnade pommitamine Venemaa poolt oli vastuseks Krimmi silla õhkulaskmise eest. Isegi, kui silda ei õhkinud ukrainlased, on see rahulduse pakkumine Venemaa ühiskonnale – maksime kätte. Venemaa avalikkus ei mõista seda hukka, sest Venemaa ei sõdi mitte niivõrd teise sõjaväega, vaid kogu ühiskonnaga. Kõik inimesed on neile legitiimsed sihtmärgid ning igasugused konventsioonid, millega nad liitunud on, kannavad propagandistlikke eesmärke. Need võimaldavad öelda, et Venemaa tegutseb kooskõlas rahvusvahelise õigusega. Muidugi on see vale.

Rahvusvahelise õiguse kasutamine oma sigaduste varjamiseks ning avalikkuse eksitamiseks kannab sama eesmärki, mis okupatsiooniaegne propagandakunst. Kurb, et vaadates purustatud Ukraina linnu diskuteerivad mõned kunstiteadlased ikka veel, et kas vene sõduri pilt Estonia laes riivab kedagi. Muidugi riivab, sest Estonial oli ka varem lagi, mille seesama sõdur puruks pommitas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles