Ursula von der Leyen ja Kaja Kallas ⟩ Me peame ehitama värava vabasse ja avatud maailma (8)

Copy
Eelmisel aastal: Ursula von der Leyen saabumine Õpiku majja, kus teda tervitas peaminister Kaja Kallas.
Eelmisel aastal: Ursula von der Leyen saabumine Õpiku majja, kus teda tervitas peaminister Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Venemaa sõda Ukrainas, COVID-19 pandeemia ning füüsilised ja küberrünnakud elutähtsa taristu vastu on näidanud maailmamajanduse haprust, kirjutavad Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Eesti peaminister Kaja Kallas.

Meie kodanike julgeoleku ja heaolu tagamiseks peame asendama jätkusuutmatud sõltuvussuhted tasakaalustatud partnerlustega. Peame tegema koostööd partneritega, keda saame usaldada, mitte nendega, kes meie usaldust kuritarvitavad. Peame seisma koos demokraatlike riikidena autokraatia vastu, et kaitsta oma väärtusi ja kujundada maailmamajanduse tulevikku.

See ongi Euroopa Liidu 300 miljardi euro suuruse investeerimispaketi Global Gateway eesmärk: aidata kaasa reeglitel põhineva maailmakorra taastamisele rahvusvahelistes suhetes ja majanduses. Vaevalt aasta eest käiku lastud Global Gateway on Eesti eestvedamisel kujunenud usaldusväärse ühendatuse põhimõtte kehastus. See on põhimõte, mille järgimine on Venemaa põhjendamatu agressiooni ja rahvusvahelise õiguse ränga rikkumise tõttu veelgi pakilisemaks muutunud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles