Jaak Madison ⟩ Kas Euroopa Liidule tähendab hidžaab siiani vabadust? (7)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Euroopa Liidu mitmekesisuse kampaania. Tekst plakatil «Ilu on mitmekesisuses nagu hidžaab on vabadus» ja «Kui igav oleks maailm, kui kõik näeks välja ühesugused. Pühitse mitmekesisust ja austa hidžaabi»
Euroopa Liidu mitmekesisuse kampaania. Tekst plakatil «Ilu on mitmekesisuses nagu hidžaab on vabadus» ja «Kui igav oleks maailm, kui kõik näeks välja ühesugused. Pühitse mitmekesisust ja austa hidžaabi» Foto: Euroopa Liit

Euroopa Liidule võiks Iraani sündmuste valguses kohale jõuda tõsiasi, et islamiriided on opresseerivad ega ei sobitu meie kultuuriruumi ning paluks mitte maksumaksja raha kulutada selleks, et kuulutada hidžaabi vabaduse sümboliks, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Jaak Madiosn (EKRE).

Euroopa Parlament debateeris just lõppenud täiskoguistungitel Strasbourgis Iraani sündmuste üle, kus massid on tänavatel ja protesteeritakse hidžaabi kohustusliku kandmise vastu. Sealne islamistlik moraalipolitsei armu ei anna ja surma on saanud sadakond inimest, paljud nendest noored naised.

Kuid kõigest vähem kui aasta tagasi toetas Euroopa Komisjon maksumaksja rahaga «diskrimineerimisvastast kampaaniat», mille tunnuslause oli: «ilu on mitmekesisuses nagu vabadus hidžabis!» Euroopa Liit kogu enda tarkuses ja leidlikkuses võiks selle kampaania uuesti käima lükata ja miks mitte ka Iraanis, et noored naised ikka mõistaksid kui vabastav hidžaab on.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles