Erkki Bahovski ⟩ Elon Muski naiivne rahulootus ei vii kuhugi (3)

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Elon Musk. August 25, 2022. REUTERS/Adrees Latif
Elon Musk. August 25, 2022. REUTERS/Adrees Latif Foto: ADREES LATIF

Miljardär Elon Muski säutsud Twitteris, kus ta korraldas gallupi Donbassi ja Krimmi kuuluvusest kas Venemaale või Ukrainale, tekitasid mõistagi pahameeletormi. Lisaks jõudis Musk teatada, et Ukrainast kolm korda suurem Venemaa võidab selle sõja nii või teisiti, kirjutab arvamustoimetaja Erkki Bahovski.

Siiski: enne, kui hakata Muski kasulikuks idioodiks või Kremli sabarakuks sõimama, tuleb meenutada, et ta andis ukrainlaste kasutada oma Starlinki satelliitsüsteemi, mis hoiab üleval Ukraina sõjalist kommunikatsiooni. Ajakiri Wired tsiteeris juunis Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid, kelle sõnul «on ta tõesti tänulik Starlinki toetusele». Nüüd aga teatas Zelenskõi vastuseks Muski viimasele säutsule, et teeb oma gallupi küsimusega, kas vastajatele meeldib see Musk, kes toetab Ukrainat, või see, kes toetab Venemaad.

Sõnaga, kired on lõkkele löönud ja mida korra juba öeldud, ei saa enam tagasi võtta. Loomulikult võtab Kreml siit oma propagandapunktid, aga tuleks pigem küsida, miks seni Ukrainat toetanud Musk sellise säutsu ülepea tegi. Teda ümbritsevatele kommunikatsiooniinimestele pidi olema algusest peale selge, et Kreml saab siit propagandavõidu. Või teab Musk midagi sellist, mida meie ei tea? Äkki on ta tõsiselt mures Venemaa tuumaähvarduse pärast?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles