Marek Strandberg ⟩ Gaasipokker Läänemerel paljastab patoloogilise valemängija (8)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Mihkel Maripuu

Mõned vast mäletavad president Joe Bideni veebruarikuist ähvardust, et neil on vahendeid Nord Stream 2 seisma panekuks. See oli veel enne Venemaa sissetungi Ukrainasse. Loomulikult mäletab seda ka diktaator Putin. Nüüd on Venemaa teada andnud, et kutsub Nord Streami plahvatuste asjus kokku ÜRO Julgeolekunõukogu. No muidugi: vaadake, see seal lombi taga lubas, ja näete, mis tegi. Mulle jääb mulje, et see Vene khaan on pigem nagu liftitäie rahva hulgas kõhutuult lasknu, kes esimesena küsib: «Kes peeretas?»

Poleks ju esimene kord. Malaisia reisilennukiga, mille venelased alla tulistasid, toimus samasugune silmamoondusetendus. On toimunud kogu ajaloo vältel ja neid etendusi näeme ka edaspidi. Sõjapidamine ei ole Venemaa jaoks muutunud – jätkuvalt on sõjas ja armastuses kõik lubatud Ja sõdida nad armastavad.

Käima on lükatud suur sotsiaalne eksperiment, kas informatsiooni vabam liikumine võiks venelaste arusaama mingilgi moel väärata. Pigem kaldun nende leeri, kes arvavad, et seal suurt lootust pole. Osalt ju vigastas Venemaa ka iseend ja ainus, mida selline maruline enesepuremine äärmisel juhul tõestab, on, et nad on tahet täis ka teisi pureda. Ilmselt oleks kohatu jätta oma vara – muud olulised taristud – sellise laamendamise peale tähelepanuta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles