Triin Teramäe ⟩ Putinistid tuleks saata ajaloolisele kodumaale (10)

Triin Teramäe
, ettevõtja ja ema
Copy
Triin Teramäe
Triin Teramäe Foto: Remo Tõnismäe

On üllatav, kui paljud Eesti poliitikud, liidrid ja ajakirjanikud on elanud silmaklappidega soovunelmate maailmas ja viimastel aegadel sattunud hämmingusse, kuidas paljud «kallid meie inimesed» on osutunud tegelikult n-ö tankistideks – Eesti Vabariigi majandusedu, demokraatiat ja hüvesid nautivateks Putini-meelseteks. Tundub, et suurel osal eesti ühiskonnast puudub vastupidiselt «sidusa ühiskonna retoorikale» igasugune kontakt ja kogemus venekeelsetega, kirjutab ettevõtja Triin Teramäe.

Lõputult on tiražeeritud kõrgelennulisi fantaasialende Eestis elavatele venelastele uue identiteedi konstrueerimisest või võluvitsast – Eesti kodakondsuse kandikul ulatamisest. Sellised utopistlikud mõttekonstruktsioonid erutavad muidugi paljusid sotsiaalteadlasi, kuid kahjuks teame ajaloost, et ümberrahvastamised ei ole päriselus eriti edukad. Nii suurt osakaalu marurahvuslikku suurrahvust, nagu peale okupatsiooni Eestisse jäi, ei ole kuskil maailmas varem edukalt integreeritud.

Russki mir’i eestvedajad, kes võitlevad turismi kui inimõiguse eest, sõimavad Putini retoorikat kasutades eestlasi eesti keele ja kultuuri ainsal kodumaal fašistideks, nõuavad hoolimata eesti keele oskusest venekeelset teenindust, peavad Eesti Vabariigis normaalseks pidada linnavõimu istungit vene keeles kuni ähvardusteni mässamisest ja riigivõimule vastu astumisest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles