Andres Herkel Mobilisatsioon hävitab Venemaa (4)

Andres Herkel
, arvamustoimetaja
Copy
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Mihkel Maripuu

Eesti otsus mitte vastu võtta Venemaa mobilisatsioonipõgenikke on mõistetav, kui võtta arvesse, kui palju oleme panustanud Ukraina sõjapõgenike abistamisse. Peame oma võimekuse piiri tunnetama, kirjutab arvamustoimetaja Andres Herkel.

Siiski pole tegemist inimlikult ega poliitiliselt lihtsa valikuga, pealegi küsib abi inimeste vastuvõtmiseks Brüsselilt ka Vene opositsioon. Mõneti meenutab meie otsus arsti käitumist kriisiolukorras, kus ta teab, et ei saa kahte patsienti korraga aidata, ning teeb otsuse selle kasuks, kelle seisund annab rohkem lootust.

Jälgin pidevalt Vene opositsioonilisi kanaleid ning venelaste esinemisi Ukraina kanalites. Valdavalt kiidetakse seal Saksamaad, kes lubab sõttaminekust hoidujad vastu võtta. Laidetakse aga neid Euroopa riike, kes sellest keelduvad. Vene demokraadid teevad ka aktiivset lobitööd eesmärgiga, et EL painutaks liikmesriike oma hoiakuid muutma. Iga üle piiri saanud mobilisatsioonipõgenik on üks mees vähem sõjas Ukraina vastu, selgitas Dmitri Gudkov.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles