HARIDUS JA TEADUS Mait Rungi: töötavat tudengit tuleb senisest oskuslikumalt toetada

Mait Rungi
, Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor
Copy
Need neli Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala üliõpilast teenisid nii oma tööpanuse eest koroonakriisis kui ka heade õpitulemuste eest mullu kevadel preemia, mille pani välja tarkvaraarendusettevõte Playtech Estonia.
Need neli Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala üliõpilast teenisid nii oma tööpanuse eest koroonakriisis kui ka heade õpitulemuste eest mullu kevadel preemia, mille pani välja tarkvaraarendusettevõte Playtech Estonia. Foto: Kristjan Teedema

Olukorda, kus üliõpilased püüavad õpingute kõrvalt töökogemust hankida, ei tuleks maha laita, vaid leida paindlikke võimalusi nende kahe kombineerimiseks, kirjutab Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor Mait Rungi.

Ühiskonnana soovime, et meie kõrgharidusega tulevikutalendid teeniks vähemalt keskmist palka. Eesti keskmine palk tänavuse aasta juunis oli 1754 eurot. Kuna üle poole töötavatest üliõpilastest teeb õpingute ajal erialast tööd, siis on alust eeldada, et nendegi sissetulek on lähenemas paika pandud sihtidele, mitte et meie tulevik kasvaks elatusmiinimumi peal, mis oli möödunud aastal 237 eurot. Kuidas on lood tegelikult?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles