Holger Mölder ⟩ Venemaa mobiliseerub režiimi kaitseks (9)

Holger Mölder
, Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvaheliste suhete dotsent
Copy
Holger Mölder.
Holger Mölder. Foto: Remo TÕnismÄe/postimees

Vladimir Putini poolt osalise mobilisatsiooni väljakuulutamine võib olla märk Vene režiimi agooniast, arvab Tallinna Tehnikaülikooli dotsent Holger Mölder. 

Teisipäeva, 20. septembri õhtul ootas maailm pinevalt, et Venemaa Föderatsiooni president Vladimir Putin kuulutab riigis välja mobilisatsiooni, kuid Putin ilmus avalikkuse ette alles järgmisel hommikul. Üldmobilisatsiooni asemel viiakse läbi väljaõppe saanud reservistide osaline mobilisatsioon, millega kaitseminister Sergei Šoigu loodab relvajõududesse lisada 300 000 võitlejat. See kõik viitab vaid suurenevale ebakindlusele Venemaa juhtkonnas, kellele Ukraina avantüür osutus mõnepäevase jalutuskäigu ja plaanitud režiimivahetuse asemel hukku ennustavaks katastroofiks.

Kui varem dikteeris sõjategevust Venemaa pool, kes aeglaselt, kuid siiski kindlalt ukrainlaste kaitset murdis, siis viimastel nädalatel on ukrainlased asunud vasturünnakule ja vabastanud territooriume nii idas kui lõunas. Millalgi pidi end näitama ka lääne relvaabi Ukrainale, samal ajal kui Venemaa reservid järjekindlalt tühjenesid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles