Andrei Kuzitškin ⟩ Vasakpopulisti suust voolavad ilusad loosungid jõena (10)

Andrei Kuzitškin
Copy
12.09.2022, Tallinn. Meeleavaldus Toompeal: vasakpopulist Jüri Ratase suust voolasid ilusad loosungid jõena. FOTO: Tairo Lutter
12.09.2022, Tallinn. Meeleavaldus Toompeal: vasakpopulist Jüri Ratase suust voolasid ilusad loosungid jõena. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Hiljuti üritas Keskerakond korraldada mastaapse protestimiitingu hinnatõusu vastu ja töötajate õiguste kaitseks. Riigikogu esimehe ja keskerakondlaste juhi Jüri Ratase suust voolasid ilusad loosungid jõena. Kuid kas õiged sõnad suudavad näljaseid toita ja januseid joota, küsib publitsist Andrei Kuzitškin.

Kuulus Nõukogude dissident poeet Aleksandr Galitš kirjutas «Poeemis Stalinist», et kartma ei pea mitte katku ja nälga, vaid neid, kes ütlevad: «Ma tean, kuidas on vaja!»

Seda võib vaadelda kõigi diktaatorite, populistide ja petturite manifestina, kes kasutavad ära inimese vajadust imede järele. Inimene, kes on sattunud raskesse eluolukorda ja kaotanud usu oma jõusse, hakkab lootma imele ja on valmis järgnema neile, kes pakuvad probleemidele lahendust ilma suurema töö ja pingutuseta. Selline sotsiaalse käitumise mudel toob aga kaasa suured kulutused.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles