Lea Danilson-Järg Halloo, kunstiinimesed, tulge palun maa peale tagasi! (38)

Lea Danilson-Järg
, Justiitsminister
Copy
15.04.2017. Tallinn. ENSV sümbolid. Punatäht Liivalaia rismikul. Tartu maantee 24. Droonifoto. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
15.04.2017. Tallinn. ENSV sümbolid. Punatäht Liivalaia rismikul. Tartu maantee 24. Droonifoto. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Postimees

Putin alustas just mobilisatsiooni, aga meie muretseme, et nõukogudemaa vappide ja sümboolika eemaldamine hoonetelt rikuks ehitiste arhitektuurset palet, kirjutab justiitsminister Lea Danilson-Järg reaktsioonina Mart Kalmu arvamusele, et «kui viisnurk on osa arhitektuursest kompositsioonist, ei saa seda likvideerida».

Neid samasid sümboleid kummardavad vene sõdurid tapavad täna Ukrainas iga päev sadu inimesi, naisi ja lapsi, hävitavad terveid linnu. Võimalusel teeksid seda meeleldi ka Eestis.

Ei saa olla suuremat ebaõiglust kui võrrelda nõukogude okupantide poolt Eesti mälestusmärkide lammutamist praegu toimuva punamonumentide eemaldamisega. Eesti igati õiguspärased monumendid eemaldati okupantide poolt õigusvastaselt. Punamonumentide eemaldamine võimaldab aga Eesti kuritegeliku vallutaja ideoloogilise mõju alt lõplikult vabaneda.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles