Jüri Adams ⟩ Meie riigi vundament on viltu ja riigihoone ohtlikult kaldu (28)

Jüri Adams
, endine riigikogu ja põhiseaduse assamblee liige
Copy
Jüri Adams
Jüri Adams Foto: Mihkel Maripuu

Riigiehituses on mitmeid probleeme, millega tegelemiseks tuleb neid esmalt iseendale tunnistada, kirjutab endine riigikogu ja põhiseaduse assamblee liige Jüri Adams.

Narva tanki äraviimise lugu ei ole veel päriselt lõppenud. Aga see on hea võimalus tuletada meelde asjakohaseid kogemusi-õpetusi.

Narva tanki oleks saanud ära koristada alates hiljemalt 1991. aastast. Oli ju igati selge, et selline asi ei ole kooskõlas ei eesti rahva suhtumisega ega Eesti riigi huvidega. Aga jõuti selleni alles 30-aastase hilinemisega. Kogemus taoliste asjadega on: edasi lükkamine ja aja raiskamine ei päästa. See, mida on vaja teha, tuleb kunagi ikkagi ära teha.

Kui nüüd jõudis lõpuks kätte hetk, et enam ei olnud kuidagi võimalik venitada, siis ei saanud enam valida sobivamat ajahetke või toimimisviisi. Möödunud 30 aasta jooksul oli kindlasti hulk võimalusi, kus seda oleks olnud teha kergem ja poliitiliselt soodsam. Kogemused võiks kokku võtta nii: iga «tanki» mahavõtmiseks on oma kõige sobivam ja parem olukord ning ajahetk. Kui see õige hetk lastakse mööda minna, siis võivad tulla «pronksiööd».

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles