Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Erkki Koort Ukraina haaras initsiatiivi välksõja strateegiaga (6)

Copy
23.02.2021, Tallinn. Erkki Koort Postimehe otsesaates. Foto Remo Tõnismäe, Postimees FOTO: Remo Tõnismäe
23.02.2021, Tallinn. Erkki Koort Postimehe otsesaates. Foto Remo Tõnismäe, Postimees FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Ukraina on asunud pealetungile ning õigus on nendel, kes ütlesid, et selle käigus ei maksa oodata suurte väekoondiste minekut II maailmasõja stiilis rünnakule. Ukraina on praeguseks näidanud pigem II maailmasõja stiilis välksõda, kirjutab ajakirjanik Erkki Koort.

Kõik märgid viitavad sellele, et Ukraina jõud on piisavalt varustatud, et minna tugevale pealetungile mitmes rindelõigus. Praegust lugu kirjutades näib olevat kõige kriitilisem nendega sammu pidada, sest info võib totaalselt vananeda.

Ukraina tegi kõik, et tõmmata tähelepanu lõunas asuvale Dnepri läänekaldale. Venemaa viis sellesse lõiku hinnanguliselt 25 000 sõdurit, kelle varustamise probleemid on järjest ilmsemad. See on samal ajal hea ja halb uudis. Varustusprobleemid aitavad neid kiiremini alistada, aga muudavad nad brutaalsemaks tsiviilelanikkonna vastu ning nii näeme kindlasti selleski piirkonnas toimepandud sõjakuritegusid. Seda riski võib vähendada ainult Ukraina vägede edenemine sellise kiirusega, mis ei jäta okupantidele aega. 

Tagasi üles