Tanel Kiik Ravikindlustus peab olema tagatud kõikidele (4)

Tanel Kiik
, endine tervise- ja tööminister (KE)
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Keskerakonna XIX kongress võttis 13. augustil vastu avalduse, milles rõhutame, et tervishoiu rahastamine vajab süsteemset muutust, kirjutab endine tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE). 

Haigekassa rahastamine peamiselt töötavate inimeste sotsiaalmaksust ei ole üha sagedamini kasutatavate paindlike töövormide ja vananeva rahvastiku tingimustes jätkusuutlik. Lisaks on Eestis ligi sada tuhat ravikindlustusega püsivalt katmata inimest. Praeguse olukorra jätkudes peavad patsiendid üha suurema osa maksma omast taskust, mis süvendab veelgi ebavõrdsust. Eestis on aga inimeste omaosaluskoormus tervishoiuteenuste eest tasumisel niigi liiga kõrge.

Keskerakonna hinnangul peame koos tervishoiu rahastamise reformiga jõudma kõigile ravikindlustuse laiendamise ehk universaalse ravikindlustuseni, mis on Euroopa Liidus üldlevinud. Nii tagame, et kõik meie inimesed saavad õigel ajal vajaminevaid terviseteenuseid. Tõsiste terviseprobleemide ennetamine, õigeaegne sekkumine ja ravi on alati odavam, aga ka inimlikum kui hiline reageerimine. Sama oluline on edendada terviseteadlikku käitumist ja tervislikku eluviisi – igaüks meist peab oma tervise hoidmisse ka ise panustama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles