Andres Sutt ja Pärtel-Peeter Pere ⟩ Rohepööre pole püksirühma koomale tõmbamine (9)

Copy
Rohepööre toob kaasa süsinikujälje vähendamise ka transpordis.
Rohepööre toob kaasa süsinikujälje vähendamise ka transpordis. Foto: Margus Ansu

Milliseid käegakatsutavaid võimalusi toob tavainimese ellu rohepööre? Kuidas paranevad igapäevased teenused, kust tulevad töökohad ja mis on käegakatsutav majanduslik kasu? Rohepööre pole püksirühma koomale tõmbamine, vaid aitab rohkematel inimestel teenida tulu ja elada mugavamat elu, kirjutavad riigikogu liige Andres Sutt (RE) ja Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Pärtel-Peeter Pere. 

 

Rohepööre sünnib otsustega, mis suunavad meid uuel viisil asju tarbima, ratsionaalsemalt ja tervislikumalt liikuma ja energiapiisavuse vaimus targalt elektrit tarbima. Põhjus, milleks meile säärased poliitikad ja uuendused, on süsinikuheidete vähendamine. See kõik loob turu uute tehnoloogiate ja ärimudelite järele. Nagu ütleb André Küüsvek, Põhjamaade Investeerimispanga president, on rohepööre maailmas kõige olulisem väljakutse, rohepööre on vältimatu ning ettevõtted, kes investeerivad rohepöördesse varem või targemini, saavutavad konkurentsieelise.

Rohepööre tähendab süsinikujalajälge vähendamist igas elu vallas. See tähendab teist viisi asju teha, loob uusi töökohti ja ettevõtlusvõimalusi. Jätkusuutlikkus ei tähenda askeetlikkust või hallimat elu, vaid annab hoopis võimalusi mugavamaks elamiseks. Ja innovatsiooniks ning uute ükssarvikute sünniks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles