Dr Viktor Vassiljev Riputage sammulugeja kassile kaela (1)

dr Viktor Vassiljev
Copy
Kui teil on kass ja sammulugeja, riputage sammulugeja kassile kaela. (Kui kassi pole, vaadake seda armast pilti, aitab võibolla infarkti ennetada. - Toim.)
Kui teil on kass ja sammulugeja, riputage sammulugeja kassile kaela. (Kui kassi pole, vaadake seda armast pilti, aitab võibolla infarkti ennetada. - Toim.) Foto: Mercury Press & Media Ltd

Igas vanuses ja veelgi vanematel inimestel, kes tahavad moodsad olla, on randme peal nutikell. Mis näitab tont teab mida ja peenikeses kirjas, ilma prillita välja ei loe, aga sammude arvu näeb ja saab aru ka, on tänane norm täis või mitte, kirjutab Dr Viktor Vassiljev.

Tegelikult on see jaapanlaste leiutis, neljakümne aasta tagune, et iga jaapanlane peab päevas käima kümme tuhat sammu. Et siis ei tule talle, jaapanlasele, infarkt kallale. Nendel on tugev kollektivismitunne ja distsipliin veres, loevadki sestsaadik oma samme ja enne koti peale ei saa, kui päevanorm täis.

Traditsiooniliselt muidugi jaapanlane koti peal ei maga, tal on õhuke roomatt ja puupakk padja asemel. Eestlane vaevalt nüüd kasehalu pea alla paneb ja eks nende sammudega ole nagu on. Jaapanlane üldiselt toitub ka tervislikult ja käitub viisakalt, seega hoiab oma närve. Eestlane õllest ja seapekist vabatahtlikult ei loobu ja naabril sõimab näo täis, nii kui seda nägu üle aiaheki näha. Aga samme loeb. Ainult eestlase kümme tuhat sammu on jaapanlase omast poolteist korda pikem maa. Kodus, kontoris ja poe vahet käies naljalt täis ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles