Jüri Toomepuu ⟩ Eksistentsiaalne oht Eesti piirides (31)

Jüri Toomepuu
, endine poliitik, ajakirjanik, lendur ja sõjaväelane
Copy
Jüri Toomepuu
Jüri Toomepuu Foto: PP

Artikli, mis käsitleb punamonumentide eemaldamist avalikust ruumist, pidas ERR sobivaks avaldada pealkirja all «Kolmandik venelastest toetab punamonumentide avalikust ruumist teisaldamist». Palju tähendusrikkam oleks olnud pealkirjaks kasutada fakti, et kaks kolmandikku venelastest arvab, et punamonumendid peavad jääma sinna, kuhu okupandid need Stalini röövlivägede austuseks püstitasid, kirjutab Jüri Toomepuu.

Fakt, et rõhuv enamik Eesti venelastest toetab ilmselt ikka veel okupante ja okupatsiooni, ning Vene eluaegse diktaatori Putini selgelt väljendatud seisukoht, et Stalini-aegse Vene impeeriumi «hiilgus» tuleb taastada, moodustavad eksistentsiaalse ohu iseseisvale Eesti Vabariigile ja eestlastele.

USA armee sissisõja ekspertidele, rohelise bareti kandjatele, õpetatakse, et üks vaenlane nende tagalas on ohtlikum kui kümme vaenlast rindel. Piiritagused Putini tankide polgud ja Iskanderi raketiheitjad on küll ohtlikud, aga eesti rahva ja Eesti Vabariigi vaenlased Eesti piirides moodustavad suurema ohu.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles