Tallinna linnaruum - mis on aastaga ära tehtud?

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
  • Vestlusringist võtavad osa kõigi Tallinna volikokku valitud erakondade esindajad

Eesti Arhitektide Liit korraldab täna erakondadele avaliku debati Tallinna linnaruumi arengu ja riigiarhitekti institutsiooni loomise teemal. Otseülekanne algab kell 15.

Avalik debatt on jätkuks aasta tagasi kohalike omavalitsuse valimiste eel toimunud sarnasele üritusele, millest võtsid osa seitsme erakonna esindajad. Seekord on kutsutud väitlusel osalema kõik Tallinna linnavolikogusse valitud erakondade esindajad ning ekspertidena kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk-Siska ning ruumiloome ekspertrühma juht Jaak-Adam Looveer, kes annavad ülevaate Eesti ja teiste riikide kogemusest riigiarhitekti institutsiooni asjus.

Vestlusringi teemadeks on: Tallinna arenguvisioon, valglinnastumine, ruumiline efektiivsus, ruumiline segregeerumine, inimväärne ja ohutu linnaruum, riigi tasandil ruumiloome institutsiooni vajalikkus, kohaliku omavalitsuse kogemus linnaarhitekti ja ruumiloome institutsiooniga.

Debateerivad: Tallinna abilinnapea Vladimir Svet (Keskerakond), Tallinna abilinnapea Madle Lippus, (Sotsiaaldemokraadid), linnastrateeg Pärtel-Peeter Pere (Reformierakond), Tallinna volikogu liige Mart Kallas (EKRE), Eesto 200 juhatuse liige Marek Reinaas ja riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa).

Vestlusringi juhib Neeme Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles