HARIDUS JA TEADUS ⟩ Valter Parve: hariduse põhisuundades valitseb jätkuvalt selgusetus (1)

Valter Parve
, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži õpetaja
Copy
Rahvajutus toimus Sea ja Hane «debatt» kevadel jää lagunemise ajal Narva jõel (pildil) jäätüki peal. Pöörata soovitanud Hanel õnnestus oma elu päästa lendutõusmisega, tüürimehena otse liikuda tahtnud Siga läks kosest alla kõigega puruks.
Rahvajutus toimus Sea ja Hane «debatt» kevadel jää lagunemise ajal Narva jõel (pildil) jäätüki peal. Pöörata soovitanud Hanel õnnestus oma elu päästa lendutõusmisega, tüürimehena otse liikuda tahtnud Siga läks kosest alla kõigega puruks. Foto: Liis Treimann

Vaidlus selle üle, kas usaldada hariduses uuenduslikke mõttevoolusid või jääda truuks järele proovitud vanadele, ei näita vaibumise märke. Ent jonnakalt tundmatutesse vetesse tüürimisel on omad ohud, kirjutab Tartu Ülikooli Pärnu kolledži õpetaja Valter Parve.

Lapsepõlvest on mul meeles üks rahvalik lugu, kus Siga ja Hani üheskoos parvetades ohtliku kose poole liiguvad ning kus Hane soovituste peale kurssi muuta vastab kapten kärssnina alati ja ainult: «Otse!» Ilmselt esineb sarnaseid olukordi igat sorti juhtimise puhul ja nii võime praegugi ette kujutada, et Siga on üks väga tähtis mõjuisik Eesti hariduspoliitikas ning Hani tavaline pedagoog, kiuslik (üle)muretseja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles