Kristina Miskowiak Beckvard ⟩ Seisame koos Ukraina ja meie ühiste väärtuste eest (3)

Kristina Miskowiak Beckvard
, Taani suursaadik
Copy
Taani suursaadik Eestis Kristina Miskowiak Beckvard
Taani suursaadik Eestis Kristina Miskowiak Beckvard Foto: Erakogu

Minu aeg Taani suursaadikuna Eestis lõpeb 31. augustil pärast viit viljakat ja imelist aastat siin dünaamilisel ja ilusal maal, kuid kahjuks ajal, mil Euroopa ja kogu meie rahvusvaheline süsteem seisavad silmitsi suurimate ohtudega pärast Teist maailmasõda ja külma sõda.

24. augustil möödus kuus kuud Venemaa kallaletungist Ukrainale. Venemaa jõhker, õigustamatu ja provotseerimata sõda on rahvusvahelise õiguse jäme rikkumine. Sõda on toonud Ukraina rahvale tohutuid kannatusi, muutnud olemasolevat Euroopa julgeolekuarhitektuuri ja suurendanud globaalseid väljakutseid. Viimased kuus kuud on tõestanud seda, mida ajalugu on meile korduvalt õpetanud. Ühtsus, solidaarsus ja vastupidavus on põhiväärtuste kaitsmisel võtmetähtsusega. Just selles on Eesti olnud maailmale särav eeskuju – juba enne meie ajaloo määravat hetke veebruaris.

Teie riigi vankumatu toetus, solidaarsus Ukrainaga ja kartmatu trots Venemaa agressiooni suhtes on miski, mis inspireerib meid kõiki. Olete juba aidanud kaasa paljudes valdkondades, alustades sõja eest põgenevate ukrainlaste abistamisest, sõjavarustuse ja välihaiglate tarnimisest kuni kõige rangemate sanktsioonide taotlemiseni – seda loetelu võib jätkata. Ja tõepoolest, liitlased Euroopas, NATO ja ÜRO peavad jätkama kindlalt ja ühtselt oma püsivat toetust Ukrainale ja selle võimet kaitsta end Venemaa jõhkra jõukasutuse eest. Samuti peame üheskoos toetama Ukraina võitlust meie kõigi ühiste demokraatia ja vabaduse väärtuste ja põhimõtete kaitsmise nimel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles