Kriiside müriaadi kiuste on toit meie laual endiselt olemas ja korralik. Eesti tööstused on katnud kohaliku vajaduse, tegelenud usinalt tootearendusega ja võitnud ka naabrite seas usaldust. Eesti toit, tööstus, kogu valdkond on elujõuline. Sama, mis toit inimesele, on elekter ja gaas tööstustele, kirjutab Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Tellijale
Sirje Potisepp ⟩ Energiamajandus vajab restarti (3)
Covidi-kriisi ajal nägime, kuidas riigid hakkasid piire sulgema ega lasknud muu hulgas üle piiri ka toitu ja toiduaineid. Iga riik mõtles vaid iseendale ja oma kodanikele. Aga Eesti toidutööstused said hakkama, me suutsime Eesti vajadused katta. Arusaam toidust ja selle tootjatest kui elutähtsa teenuse pakkujatest jõudis paljudele esmakordselt kohale. Ma tõesti ei mõista, kuidas saab üks valdkond nii ummikusse jõuda, nagu see energeetikaga on juhtunud.