Mehis Kukk Sõpra tuntakse hädas – ka naabrimeest! (1)

Mehis Kukk
, keskmine eestlane
Copy
Mehis Kukk
Mehis Kukk Foto: Naabrimees

Kurat, panin keldris õlle käima, ja jama selles, et see ei tahtnud kuidagi käima minna. Mul on keldris jahe. Siis tuli mõte korraks suur soojapuhur täie võimsusega sisse lülitada. Tegingi nii. Hommikul lugesin lehest, et elektri hind on 4000 eurot kWh eest, tormasin elektriarvesti juurde ja näitu nähes hakkas pilt silmade ees virvendama. Vasak põsk kiskus tuimaks, mõtlesin, et insult, tormasin viimaseid jõuraase kokku võttes keldrisse ja lülitasin puhuri välja.

Võtsin õlleankrul kaane pealt, oligi käima läinud. Valasin kannu insuldi vastu, veidi pärmine oli, aga alla läks. Nutt tuli peale, kas ma selle õlle käima tõmbamiseks oma pensioniraha välja võtsin, valasin kohe teise kannu ka. Tegin peast kiired arvutused, konjak üleval toas baarikapis oli mitu korda odavam kui see kuradi toores õlu. Polnud elus nii kallist alkoholi joonud. Lasin veel kannu, jõin ära ja siis, kurat, lõi põhja alt.

Tormasin trepi juurde, haarasin käsipuust ja surusin kannikad kokku. Sa kurat ei jookse nagu Usain Bolt, kui sul põhi alt ära on, isegi nägu ei tee, nagu jookseks. Astme kaupa lähed, igal sammul puhkad, hingad, ootad hetke ja siis võtad järgmise astme ja surud jälle kannikad kokku. Need Ironmanid, Raivo E. Tammed ja Jürgen Ligid – visake jalgratas kõrvale, võtke kann õlut ja tulge tehke siin see trepp ära. Keerdtrepp.

Tagasi üles