Loretta Kruusimäe ⟩ Kas inimestel on lihtsalt igav, et neil on nii palju pseudoprobleeme?

Loretta Kruusimäe
, sügava liitpuudega noor
Copy
Loretta Kruusimäe on liitpuudega neiu, kes elab hooldekodus.
Loretta Kruusimäe on liitpuudega neiu, kes elab hooldekodus. Foto: Madis Veltman

Järjest rohkem on mul uudiseid lugedes tunne, et on esimene aprill või olen sattunud libauudiste lehele. See ju pole reaalne, mis sealt vastu vaatab, kirjutab liitpuudega noor Loretta Kruusimäe. 

Põhinäide on muidugi Lidli reklaam. Reklaamis kõlab viisijupp «pa-pa-parim suvi» oli väidetavalt täiesti närvesööv. Ei saa magada ning ka suitsiidimõtted suurenevad. Kas inimestel on lihtsalt igav või on neil väga ebastabiilne närvikava? Igal juhul pole normaalne pöörduda sellise asjaga politsei- ja piirivalveameti poole. Sealt tuligi ka väga õige soovitus pöörduda arsti vastuvõtule. Artikli sõnul olid pöördujad peamiselt noored ning minul tekkis küsimus, kas meil on kasvamas põlvkonnad, kes arvavad, et nad ei pea ise oma ebamugavustega toime tulema.

Kas keelame ära kõik, mis neid vähegi häirib? Ka tuksis närvikavaga inimesed saavad siin maailmas elatud nii, et ei torma kõige üle kaebama, mis on neile ebameeldiv. Ka noored peaksid aru saama, et kui mingi väline tegur liigselt häirib, pole teised selles süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles