NÄDALA PERSOON ⟩ Indrek Tarand: kes ei tahaks Pariisis parketil uisutada, aga must töö tuleb ka ära teha (8)

Raul Ranne
Copy
Indrek Tarand suundub augustis Valgevenesse diplomaatilisele tööle, enne aga rääkis Postimehele, mida maailma asjadest mõtleb ja arvab. Värvikalt ja teravalt, nagu ikka.
Indrek Tarand suundub augustis Valgevenesse diplomaatilisele tööle, enne aga rääkis Postimehele, mida maailma asjadest mõtleb ja arvab. Värvikalt ja teravalt, nagu ikka. Foto: Mihkel Maripuu

Juunikuine mõneti ootamatu uudis andis teada, et tuntud poliitik, avaliku elu tegelane Indrek Tarand alustab augustis tööd Eesti suursaatkonnas Minskis, positsiooniks saatkonna asejuht.

Mida ta seal tegema hakkab? Milline on diplomaatia mänguruum Valgevenes, mis pakkus Vene vägedele lahkelt võimalust oma territooriumi kaudu Ukrainat rünnata, ning on seega end koos Venemaaga agressorriigiks määranud.

Ja veel. Tarandil on võtta mälestused ja ehk ka kogemused 90ndate algusest, kui ta pidi riigi esindajana Eesti hapravõitu iseseisvust kaitsma ja Ida-Virus mässumeeleolusid reguleerima. Narvas mulksub taas kriis, seekord seoses õnnetu tankimonumendiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles