Vestlusring ⟩ Õnneliku lõpu nimel tasub pingutada ja hoida oma lähisuhted kvaliteetsed

Copy
Vestlusringist jääb kõlama mõte, et mitte ainult suhted, vaid just nende kvaliteet on oluline meie elu õnnelikuks tegemisel.
Vestlusringist jääb kõlama mõte, et mitte ainult suhted, vaid just nende kvaliteet on oluline meie elu õnnelikuks tegemisel. Foto: Thomas Lammeyer/panthermedia

Postimees kutsus kokku vestlusringi, kus neli eri vanuses ja eri elukutsetega inimest arutasid vananemise teemal, otsides vastust küsimusele, milline seos võiks olla vananemisel ja elu lõpul õnnega.

Vestluse ajendiks on 17.– 21. augustil Käärikul toimuv Metsaülikool üldpealkirjaga «Õnnelik lõpp». Ettekannete ja arutelude teemaks inimese elu teise poole rõõmud, mured ja võimalused. Metsaülikool tegi programmi koostamisel ja esinejate valikul koostööd MTÜga Kuldne Liiga, mis on viimased kümme aastat tegelenud vanemaealiste võimaluste tasakaalustamisega tööturul.

Väljakäidud kursuse nimetus on äratanud tähelepanu, paljud muigavad, kui mõistavad, et juttu tuleb sellest, kuidas inimesed saaksid oma elukvaliteeti hoida kõrgel ja elada õnnelikult kuni elu lõpuni. Kõik inimesed vananevad, kuid selle paratamatust püütakse teadvusest tõrjuda ja vältida isegi arutelusid vananemise üle, kuna sellest rääkimine tundub depressiivne. Ühiskonna vananemist käsitletakse tihti millegi õudsena, mida tuleks vältida, kuid keegi ei ütle, kuidas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles