Loone Ots ⟩ Eestis on rohepööre kangesti krati moodi (22)

Loone Ots
, Tartu linnavolikogu keskkonnakomisjoni aseesimees (EKRE)
Copy
Pildil Loone Ots.
Pildil Loone Ots. Foto: Margus Ansu

Energiapööre tuleb ellu viia, kuid ratsionaalselt ja inimkeskselt, kirjutab Tartu linnavolikogu keskkonnakomisjoni aseesimees Loone Ots (EKRE).

Vanasti tegi peremees endale krati. Kratt oli väga odav, taaskasutatavast materjalist. Oli ka soodne pidada: tahtis vaid veidi mahetoitu ja hirmus palju tööd. Kui tööd ei leidunud, kägistas kratt peremehe ära ja viis õkva põrgusse.

Kui usin kratt kõik tööd valmis oli saanud, tuli talle neid leiutada. Nõuda leivast redelit või rebaseliivast köit. Peaasi, et elukal tegemist jätkuks.

Rohepöördega kipub asi minema kratipidaja rada. Rohepööre on võlusõna, mida lausudes ilmub jalamaid varavedaja ja hakkab europakke pillutama. Aga pole üldse kindel, et kõik, mida kratt teeb, on meile kasulik. Või et me krati veetud varandusi kaugemas tulevikus hingehinnaga tagasi ei maksa.

Riigi võimkond on rohepöördekrati päris kenasti oma vankri ette rakendanud. Kratikesega käib kaasa hullutavalt palju igat masti lobitööd. Üks võlusõna on fossiilkütustest loobumine. Ja ega see kratile kerge ülesanne ei ole. USA Energeetika Informatsiooni Agentuuri ehk EIA andmeil moodustas taastuvenergia 2020. aastal kogu maailma energiatarbimisest vaid 15 protsenti. Lisame sellele veel umbes 5 protsenti tuumaenergiat – ja paraku ongi kõik ülejäänud energiakandjad fossiilkütused, mis emiteerivad vähemal või rohkemal määral süsinikdioksiidi.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles