Urmo Saareoja ⟩ Suurüritused vähendavad inimestes sõjahirmu

Urmo Saareoja
, Tallinna lauluväljaku juhataja
Copy
Urmo Saareoja.
Urmo Saareoja. Foto: Erakogu

Juulikuu eelviimasel nädalal toimus Tallinnas Rammsteini kontsert, kus lauluväljaku nõlv täitus pika koroonapausi järel taas tihedalt publikuga. 65 000 külastajat, neist pea pooled välismaalt. Võinuks ehk olla tavapärane suurüritus, kuid ootamatult paljud väliskülalised tundsid muret ohutuse pärast ja tundus kehtivat reegel: mida kaugem külaline, seda suurem mure Venemaa läheduse osas, kirjutab Tallinna lauluväljaku juhataja Urmo Saareoja.

Lahkuti aga positiivsete tunnetega ja veenduti, et kui juba Rammstein julgeb Tallinnas esineda, võib end turvaliselt tunda tavainimenegi. Rahvusvahelised suurüritused aitavad tõestada, et Eesti pole rinderiik, aga ennekõike sõltub see meist endist. Ja see võib olla praegu tähtsam, kui arvata oskame.

Pilt maakera teisel küljel on hoopis teistsugune, kui meile siin tundub. Tuttav Ameerika-eestlane, kes igal suvel paar nädalat Eestis viibib, tuli seekord teisiti. Ära jäi traditsiooniline ringsõit lõuna poole ja esivanemate kalmude külastamine. Selle asemel oli passi vahel piisav kogus sularaha, et kriisi tekkides saaks ta üle mere Soome või Rootsi edasi liikuda. Alles Rammsteini kontserdi järgselt nentis too väliseestlane, et sai vist üle pingutatud – kui Rammstein esineb, võib südamerahuga ka Peipsi järve ujuma minna. Aga igaks juhuks ikkagi Tallinnast kaugemale ei sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles