Edward Lucas Hiina kavatsuste nurjamiseks on vaja tegusid, mitte sõnu (1)

Edward Lucas
, kolumnist
Copy
Austraalia üliõpilasaktivist Drew Pavlou protestimas Hiina Austraalia suursaadiku ettekande ajal Sydneys 24. juunil 2022
Austraalia üliõpilasaktivist Drew Pavlou protestimas Hiina Austraalia suursaadiku ettekande ajal Sydneys 24. juunil 2022 Foto: DAN HIMBRECHTS

Hiina mõju kombitsad ulatuvad kaugele ja sügavale, samas kui meie vastus on killustatud, asjatundmatu ja naiivne, kirjutab kolumnist Edward Lucas.

Totalitaarse suurriigi viha 23-aastasena enda peale tõmmata avaldab muljet. Sellega on hakkama saanud Austraalia üliõpilasaktivist Drew Pavlou. Hiina meedia nüpeldab teda kui rassistlikku märatsejat. Anonüümsed vastased kehastavad teda veebis lootuses teda diskrediteerida.

Üks selline katse on just ära petnud Londoni politsei, kes reageeris metsikult üle Hiina saatkonnale tehtud «pommiähvardusele», mis saadeti e-postiga Pavlou nimel 21. juulil ja oli sobivalt ajastatud tema sealsamas kavandatud protestiks. Uiguuride, Taiwani ja Tiibeti lippudega Pavlou liimis kõigest oma käe saatkonna värava külge.

Tagasi üles