Peeter Võsu Liiklusummikud Kalamajas pole paratamatus, vaid korraldamatuse tulemus (2)

Peeter Võsu
, Põline Kalamaja elanik ja Põhja-Tallinna linnaosakogu liige (Isamaa)
Copy
28.07.2022, Tallinn Liikluskorralduse muudatus Põhja puiestee ja Kalasadama ristmikul.
28.07.2022, Tallinn Liikluskorralduse muudatus Põhja puiestee ja Kalasadama ristmikul. Foto: Taavi Sepp/Postimees/Scanpix Baltics

Tundub, et tegemist oleks justkui eksperimendiga, milles katsetatakse, kui palju on võimalik Põhja-Tallinna tänavatel sõiduridasid vähendada ja lühikesi vahemaid kilomeetriste ringidega pikendada, et liiklus ikka veel kulgeks. Kahjuks toimub eksperiment tuhandete inmeste aja- ja kütusekulu arvelt ning korraldajad ei vastuta tekitatud kaose eest, kirjutab põline Kalamaja elanik ja Põhja-Tallinna linnaosakogu liige Peeter Võsu.

Liikluse ümberkorraldamine algas Kalamajas juba aastaid tagasi, kui linnajaost väljuvate tänavate hulka vähendati, ja alles jäänud tänavad muudeti kitsamaks. Otsekohe tekkisid ka liiklusummikud. Linnavalitsus märkis aga tekkinud olukorra kohta, et ümberkorraldused ongi tehtud selleks, et autojuhtide elu muuta ebamugavamaks. See eesmärk sai selgelt ka täidetud.

Tänavune liikluse ümberkorraldus on samm edasi eelnevast. Kui varasemalt sai näiteks Niine tänavalt Rannamäe tee kaudu suure ringiga sadama terminalide suunas sõita, siis nüüd on liiklus suunatud Suurtüki tänavalt paremale, Balti Jaama suunas. See sunnib autojuhte sõitma Toompuiesteed pidi ümber Kaarli kiriku Estonia puiesteele ja sealt edasi Gonsiori tänavat mööda Ahtri tänavale, kui autojuht soovib minna sadama poole või sealt edasi Pirita ja Lasnamäe suunas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles