Marek Strandberg ⟩ Pankroti korral tuleb kapitalistile toitjakaotuspensionit maksta! (5)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
22.07.2022, Marek Strandberg raadiosaates, Postimees FOTO: Kermo Benrot
22.07.2022, Marek Strandberg raadiosaates, Postimees FOTO: Kermo Benrot Foto: Kermo Benrot

Koalitsioonileppest seda lugeda ei olnud, et mingeid uusi makse oleks tulemas. Samas lajatas uus tööminister Peep Peterson kohe ametisse saades, et ka dividendidelt tuleb hakata sotsiaalmaksu koguma! Seda plaani on küll kritiseeritud, aga seda on teinud ilmselt asjatundmatud inimesed, kirjutab teadusajakirjanik Marek Strandberg.

Inimesed, kes ei hooma selle ettepaneku sügavamat tähendust ja kaugeleulatuvat mõju. Juba asjaolu, et ametiühinguid juhtinud inimene kapitalistile ja rahale elusolendile kohaseid omadusi laiendab, on otsesõnu revolutsiooniline.

Mõistagi – raha ja vara mõjutavad meid vägagi tugevalt, nagu mõni lemmikloom või lähedane. Need ongi justnagu elus! Just kapitalist tekkinud kasviku sotsiaalmaksustamine on sama õiglane nagu maamaksule lisaks asuda maksustama ka puudel kasvavaid õunu ja peenralt nopitud maasikaid või mullast välja urgitsetud kartuleid. Ei saa olla midagi paremat kui maksustada kõike, mida vaid saab, ja mitte ainult maksustada, vaid just sotsiaalmaksustada. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles